Algemene vragen

Jouw drukker DekoVerdivas is een productiebedrijf. Wij zijn op zoek naar mensen die hun drukwerk bij ons willen produceren. Maar net zo belangrijk is de zoektocht naar bedrijven die hun drukwerk efficiënter en duurzamer willen produceren. Wij bieden hen namelijk de oplossing: onze web-to-print portal. 

DekoVerdivas heeft een eigen produktieomgeving volledig met digitaal drukken en vellenoffsetdrukkerij. Toch gaan wij de discussie of informatie digitaal of op papier moet zijn niet uit de weg. Met de web-to-print portal bieden wij bedrijven de gelegenheid mee te groeien in  de veranderende behoefte aan communicatie.

Myso - web-to-print op maat

Myso is een web-to-print portal op maat ingericht voor jouw organisatie. In de portal is al jouw communicatiemateriaal online voor de juiste personen en in de huisstijl beschikbaar, bewerkbaar en bestelbaar.

Myso biedt efficiency door:
-       onafhankelijkheid en flexibiliteit bij het maken van communicatiemateriaal;
-       uniformiteit in al je uitingen;
-       het inregelen van organisatiestructuur en werkprocessen;
-       up-to-date voorraadbeheer van je producten;
-       altijd inzicht in managementinformatie;
-       de garantie van een kwalitatieve output.

Afgestemd op jouw behoeften kies je een pakket dat bij je organisatie past. Hierdoor ben je verzekerd dat de portal aansluit op je wensen en zijn de kosten vooraf duidelijk. Als klant van DekoVerdivas profiteer je daarnaast van extra gunstige prijzen. Uiteraard hoef je geen klant te zijn van DekoVerdivas om met Myso te werken.

Technische vragen

CMYK staat voor de inkt/toner kleuren Cyaan – Magenta – Yellow – Key (zwart). Dit zijn de vier kleuren waar Full Color drukwerk mee wordt gemaakt.

Een Pantone Matching System (PMS) inkt is een inkt met een unieke kleur en kleurcoderingen. Deze kleur is altijd gelijk en gemaakt met een vast meng recept. Een PMS kleur zie je veel terug in een huisstijlkleur. 

RGB staat voor Rood – Groen – Blauw.
Dit zijn de kleuren waar licht uit bestaat. RGB kleuren worden gebruikt bij het weergeven op je scherm of TV. RGB kleuren kunnen dus niet gedrukt worden.

Een afbeelding heeft een minimaal aantal beeldpunten nodig om mooi scherp te drukken. Wanneer je een foto groter maakt dan dat er beeldpuntjes zijn dan wordt de afbeelding Lo-Res.

Een afbeelding in drukwerk heeft 300DPI (300 puntjes op 1 vierkante inch) nodig om Hi-res (hoge resolutie) te zijn.

Op het moment dat het drukwerk tot aan de rand van het schoon formaat loopt heb je afloop of ook wel overlap nodig voor een mooie afwerking. Het beeld loopt dan 3mm buiten de snijlijn door. Dit is om bij het schoon snijden een wit randje lang bv. een foto te voorkomen.

Font is Engels voor lettertype. De font in een document is dus het gebruikte lettertype.

Bij een aangeleverd PDF bestand is het belangrijk dat de fonts zijn ingesloten en dat ze bij open bestanden worden meegestuurd. Wanneer dit niet zo is krijg je een andere opmaak.

Het grootste verschil tussen digitaal drukken en offset drukken zijn de vaste kosten per drukopdracht. Deze zijn lager bij digitaal drukken, maar de variabele kosten per vel zijn hoger dan bij offsetdruk. Hierdoor is digitaal drukken vooral interessant bij kleine oplages. Ook de druktijden van digitaal drukken zijn korter dan bij offsetdruk, waardoor het geschikt is voor spoedklussen.

Aanleveren

Ja, dit kan. De kans bestaat wel dat de tekst gaat verspringen als het wordt omgezet naar een PDF bestand. We werken namelijk met PDF bestanden om te drukken. Het proefbestand moet dan extra goed worden nagekeken. 

Service

DekoVerdivas gaat uit van een productie- en levertijd van vijf werkdagen. Er wordt gerekend vanaf het moment dat er een goed drukbestand binnen is. Uiteraard is het altijd bespreekbaar om een bepaalde bestelling sneller te laten leveren.

Myso - Technische info

De browser die je gebruikt heeft invloed op de werking van Myso. Myso is beschikbaar in alle browsers, maar werkt optimaal met Google Chrome in combinatie met Adobe Acrobat Reader. We adviseren je om deze browser te gebruiken.

Wanneer wij iets voor je wijzigen, kan het zo zijn dat je dit niet direct ziet op je browser. Je browser slaat namelijk bepaalde afbeeldingen op in de 'cache'. Om de wijzigingen te zien, kun je de 'cache' legen. Google legt op haar pagina uit hoe je op Google Chrome het cachegeheugen kunt wissen. Let er op dat je enkel 'Gecachte afbeeldingen en bestanden' aanvinkt.

Als beheerder heb je volledige controle over je drukwerkstroom. In de bestelhistorie kun je precies zien wie wanneer wat heeft besteld. Wanneer je een export maakt, ontvang je deze in jouw mailbox. Dit geeft je niet alleen inzicht in het verleden, maar helpt ook bij toekomstige orders. Je ziet namelijk direct welke artikelen besteld zijn in welke periode. Hierdoor kun je gemakkelijk bepalen hoeveel artikelen er bij de volgende order besteld moeten worden.

Myso hanteert het 'what you see is what you get' principe in haar portal. De output is namelijk minstens zo belangrijk als de input. Dit komt ook naar voren in het previewscherm. Hier kun je als gebruiker precies zien wat je hebt aangepast en hoe het document er uit komt te zien. Hierdoor ben je verzekerd dat het juiste document naar de drukker, de printer of per mail verstuurd wordt.

Om het zoeken binnen Myso gemakkelijker te maken, is er een zoekfunctie in de portal. In deze zoekfunctie kun je gemakkelijk zoeken op de naam van het product of artikel. Je hoeft hiervoor niet eens de volledige naam in te toetsen, een gedeelte is namelijk al voldoende.

Het is mogelijk om promotionele producten bij ons in het magazijn aan te leveren. Deze producten kun je vervolgens via Myso samen met jouw communicatiemateriaal bestellen. Wanneer je aangeeft dat verschillende producten in dezelfde bestelronde geleverd kunnen worden, zorgen wij dat de bestellingen gecombineerd worden.